Sidor

torsdag 24 november 2011

En konfrontation med Iran ar nara forestaende


Från Lars Enarson

Bönebrev 11-11, 18 Nov 2011 / 21 Chesvan, 5772


• En konfrontation med Iran är nära förestående

Irans kärnkraftscenter

"Blås i horn på Sion, låt larmet ljuda på mitt heliga berg." (Joel 2:1)

Från den dag Benyamin Netanyahu blev premiärminister i Israel för andra gången 2009, gjorde han det klart att hans viktigaste uppgift är att förhindra att Iran får tillgång till egna kärnvapen. Han har också antytt att han anser att detta är hans viktigaste uppgift i livet.

Netanyahus ganska udda val av Ehud Barak i den viktiga posten som försvarsminister måste ses i detta ljus. Barak representerar en helt annan politisk åsikt än Netanyahus, men är den mest erfarna och kunniga ledaren i Israel att leda det extremt komplicerade militära uppdraget att förstöra Irans kärnvapenprogram.

Under de senaste två och ett halvt åren har det varit uppenbart att Barak har antagit utmaningen. För att behålla sin position som försvarsminister för ett år sedan var Barak villig att bryta sig loss från Arbetarpartiet för att bilda sitt eget politiska parti. Det allvarliga hotet mot Israels överlevnad som kommer från Irans innehav av kärnvapen är det som förenar Netanyahu och Barak.

Netanyahus beslutsamhet att ta itu med hotet från Iran är den dominerande faktorn i hans beslutsfattande som premiärminister i Israel. När Barak Obama blev president i USA blev det snabbt uppenbart att USA inte på något seriöst sätt kommer att försöka hindra Iran från att skaffa kärnvapen. Iran har hittills bara hånat de fruktlösa försök som USA:s president har gjort.


Den senaste IAEA-rapporten om Iran

Förra veckan kom FN: s organ IAEA (Internationella atomenergiorganet) ut med en rapport som tar bort allt tvivel om att Iran har ljugit för världen om sitt mål för deras kärnvapenprogram. Rapporten visade att Irans kärnvapenprogram inte är som de har hävdat enbart för civila ändamål, utan för militära ändamål för att bygga en atombomb och de är nu mycket nära sitt mål. Enligt vissa beräkningar är det så tidigt som april 2012.

Efter IAEA: s rapport har nyheterna dominerats av spekulationerna om en israelisk militär attack mot Iran. Spekulationerna har också ökat i trovärdighet. Förra veckan sade en brittisk toppdiplomat att regeringen i Storbritannien förväntar sig en israelisk attack mot Iran "så tidigt som till jul." Och denna vecka sa Mark Fitzpatrick, en före detta amerikansk tjänsteman och nukleär diplomat expert till Reuters, att det amerikanska presidentvalet nästa år gör ett israeliskt anfall mot Iran mer troligt, eftersom Israel har starkt stöd i USA bland politiker och allmänheten.Nyligen vägrade Israel att lova president Obama att Israel kommer att informera honom först innan de bestämmer sig för att anfalla Iran. Fitzpatrick sade: "Den mest sannolika är att Mr. Netanyahu ringer upp Obama och säger:" Jag ber inte om grönt ljus, jag säger bara att vi har precis sänt iväg flygplanen, skjut inte ner dem!" Och under ett amerikanskt presidentvalsår, så tror jag det är osannolikt att Obama skulle skjuta ner dem." Rådgivare runt president Obama har tidigare bett honom att ge order till det amerikanska flygvapnet att skjuta ner de israeliska flygplanen om Israel inleder en attack mot Iran.

Israels president Shimon Peres som ses som en fredsduva på vänsterkanten och motståndare till krig mot Iran, säger nu att tiden för diplomati nästan är över. Han kommenterade den senaste IAEA-rapporten, "Det verkar som om Iran snart kommer att ha kärnvapen. Under den tid som återstår, måste vi vända oss till världens nationer och tala om för dem att det är dags att uppfylla sina löften och ta sitt ansvar, vilket är mer än sanktioner. Vi måste göra vad som behöver göras för att stoppa Iran."

Den 16 november ägnade Knesset (Israels parlament) en särskild session åt frågan om en attack mot Iran. Israeliska regeringsledamoten Michael Eitan läste upp ett kort uttalande från premiärminister Benjamin Netanyahu i det fullsatta Knesset, "Alla fakta är nu klarlagda när det gäller Irans kärnenergiprogram. Statsministern och de behöriga organen agerar för att stoppa kärnvapenrustningen i Iran. De insatserna pågår och vi kommer göra allt för att få med så många stater i det internationella samfundet som möjligt. "

Efteråt kommenterade DEBKAfile: "Detta är det första uttalande av detta slag som statsministern någonsin har gjort till Israels parlament. Det var formulerat i nutid. Med "behöriga organ" menas troligen den israeliska försvarsmakten och dess underrättelsetjänst.”

"Också värt att notera är att Netanyahu skickade en minister för att läsa hans budskap. Han var själv frånvarande från denna viktiga debatt och det var också försvarsministern. Också för första gången så fanns det ingen hänvisning till sanktioner, vilket varit fallet i alla tidigare officiella israeliska uttalanden om Irans nukleära ambitioner. Slutsatsen är att en operation mot ett kärnvapenbestyckat Iran kan vara på gång." (DEBKAfile, Nov 16, 2011)

I en intervju med PBS Charlie Rose onsdagen den 16 november, läxade Ehud Barak upp förre IAEA:s chef Dr Mohammed ElBaradei, som nu kandiderar till val som egyptisk president, och anklagade honom för att han dolt sanningen om Irans nukleära utveckling. Han berömde den nu tjänstgörande chefen, Yukiya Amano,för hans rapport om vad hans experter har upptäckt.

"Barak framförde åsikten att om Libyens tidigare ledare Muammar Gaddafi inte hade avstått från sitt kärnvapenprogram 2003 utan i stället tillverkat en atombomb, så skulle Natos operation i mars 2011 mot honom inte ha beställts varken av Frankrikes president Nicolas Sarkozy, tidigare Italiens premiärminister Silvio Berlusconi eller Storbritanniens premiärminister David Cameron.”

"Eller om Iraks Saddam Hussein: Hade han haft ’några kärnladdningar när han invaderade Kuwait 1990, sade Barak,’ så skulle inte den USA-ledda koalitionen ha kunnat driva ut honom ur emiratet i det första Gulfkriget.’ I intervjun varnade Barak att ett kärnvapenbestyckat Iran kommer att innebära att Mellanöstern börjar kärnvapenkapprustning som kommer att dra in Egypten och mindre ansvariga regimer ledda av det Muslimska Brödraskapet. ’Du kan vakna upp en morgon, sade han, 'och upptäcka att Iran har ockuperat Bahrain eller Qatar. Vem kommer i ett sådant läge och befria dem?'" (DEBKAfile, Nov 17, 2011)


Ingen småsak

Premiärminister Menachem Begin beordrade det israeliska flygvapnet att förstöra Saddam Husseins kärnreaktor i Irak år 1981 precis innan den blev aktiv. Efter några timmar så hade det djärva och vågade uppdraget framgångsrikt avslutats, trots starka amerikanska invändningar. Likaså verkställde Israel i september 2007 ett hemligt uppdrag under nattetid som förstörde ett kärnkraftverk djupt inne i Syrien innan det hade börjat tillverka kärnvapen.

Att förstöra Irans kärnvapenprogram är dock en helt annan historia. Det kan inte göras under ett enda luftangrepp och om inte ett mirakel inträffar, så kommer det säkert att sätta igång ett stort regionalt, om inte ett världsvitt krig. Det är svårt att föreställa sig tyngden av det ansvar som vilar på premiärminister Netanyahus axlar just nu! Bekanta som träffat honom den senaste tiden säger att han är mycket trött. Det är förmodligen ingen överdrift att påstå att vi befinner oss på tröskeln till en stor händelse av historiska proportioner. Det är verkligen dags att be!

Om Israel attackerar Iran, så kommer de första som omedelbart reagerar vara Irans marionetter Hizbollah och Hamas, vilka kommer att sända en störtflod av tusentals och åter tusentals missiler och raketer över Israel. I slutet av oktober sade Shas ordförande och inrikesminister Eli Yishai på en religiös konferens i norra Israel att han har svårt att sova på nätterna när han tänker på Israels säkerhetssituation.

"'Det är svårt att sova på natten när du vet vad som pågår’, sade ministern i ett ovanligt dramatisk uttalande ’Kom ihåg det andra Libanonkriget, hur många missiler som kom – hela norra Israel flydde. Föreställ er både norra, centrala och södra... Jag vill inte skrämma någon, men arsenalen av missiler hos Hamas, Hizbollah och Syrien med lång och kort räckvidd, närmar sig nu ett hundra tusen missiler! Försök att beräkna, G-d förbjude, vad dessa kan göra.’

’Israels folk och land kan inte räddas annat än genom att göra teshuva [vända om till G-d]... Och här förstår, fler och fler människor vad vi vill säga…vi har ingen annan att lita på än vår Fader i himlen.'" (INN 31 oktober 2011)

Israel har sagt i många år att de inte kan acceptera ett Iran försett med kärnvapen. Inte heller har Israel råd med ett misslyckande om de väljer att attackera Iran. De får bara en chans.

Inom några dagar kommer Ehud Barak att träffa USA: s försvarsminister Leon Panetta, då Panetta har lovat att kraftigt avråda Barak att anfalla Iran. Enligt Panetta kommer en attack mot Iran att äventyra de amerikanska styrkorna i Mellanöstern, det kommer att påverka både USA:s och världens ekonomi, samtidigt som det bara kommer att fördröja Irans kärnvapentekniska program ett eller två år.

Nästan hälften av världens olja fraktas genom Persiska viken. Iran har under den senaste veckan hotat att stänga viken för all sjöfart om deras kärnvapenprogram angrips. Experter säger att Iran troligen kan stänga viken i upp till en månad, vilket allvarligt skulle störa hela världens ekonomi.

Profeten Jesaja profeterade till Israel för tusentals år sedan,

"Frukta därför inte, du mask Jakob, ni Israels män. Jag hjälper dig, säger HERREN.
Israels Helige är din återlösare. Se, jag gör dig till en ny tröskvagn med skarpa taggar. Du skall tröska sönder berg och krossa dem till stoft och göra höjder lika agnar." (Jes 41:14-15).


Den arabiska våren

Den Arabiska våren har sett regeringar falla i Tunisien. Egypten och Lybien.
Några ord måste också sägas om den så kallade ”arabiska våren”, kraftigt understödd av President Obama och västvärlden. Vad som händer just nu i den arabiska världen är ingen arabisk vår, utan början till en arabisk, islamistisk istid.

Från början har det uttalade målet för Al Queida och Muslimska Brödraskapet varit att störta diktatorerna i arabvärlden, särskilt i Egypten, för att kunna skapa ett enat islamistiskt kalifat från Atlanten till Indiska oceanen. Några av ledarna i det nuvarande Arabiska upproret, brukade vara bin Ladens närmaste män!

Jihad är en av pelarna inom islam. Men bara ledaren för ett kalifat har befogenhet att utfärda en uppmaning till jihad som varje muslim i världen är skyldig att lyda. Detta är vad jihadister har arbetat för och ser fram emot. I århundraden har bibelkommentatorer hävdat att den femte basunen i Uppenbarelseboken 9 med en frigörelse av en armé av gräshoppor över jorden handlar om med en islamisk jihadarmé. Det är intressant att Hamas vid flera tillfällen använt uttryck från Uppenbarelseboken 9 i deras terrorhot mot Israel.

När de arabiska diktatorerna är borta och ett enat kalifat har skapats, kommer det enligt islamisterna inte vara några problem att förgöra Israel. Och när Israel är borta, kommer västvärlden att besegras och islam att ta över världen. Detta har varit deras strategi från början. Den enda öppna frågan är vem som kommer att leda det nya kalifatet. Kommer det att bli Iran, Turkiet eller kanske Egypten?

Hittills har diktatorerna i Tunisien, Libyen och Egypten fallit och när detta skrivs verkar det som om även Bashar Assads dagar i Syrien är räknade, trots att Assad har starkt stöd av Iran. Detta kommer definitivt att försvaga Iran. Ledarna i Iran uppgav i veckan att, oavsett vad som händer, vilket innebär att även om Assad faller i Syrien och Israel angriper Iran, kommer Israel aldrig kunna undvika "bomben". Det är bara en tidsfråga.


Persien och drottning Ester

Iran kallas Persien i Bibeln. Det är en av sluttidens världsmakter som nämns i Gog och Magog kriget. En konflikt med Iran är därför en konflikt av stora eskatologiska proportioner.

Högtiden Purim firas varje år bland det judiska folket för att minnas Guds befrielse från ett planerat judisk folkmord i det Persiska imperiet under ledning av den onde Haman, för drygt två tusen fyra hundra år sedan. Den gången var det drottning Esters förbön som räddade den judiska nationen. Den utmaning som hon fick är samma utmaning som vi står inför idag. Hennes farbror Mordokai sade till henne:

"Tro inte att du ensam av alla judar skall slippa undan därför att du är i kungens hus. För om du tiger denna gång, skall judarna få hjälp och befrielse från annat håll, men du och din fars hus kommer att förgöras. Vem vet om du inte har nått kunglig värdighet just för en tid som denna?" (Est 4:13-14)

Esters judiska bakgrund var okänd, precis som våra judiska rötter som Jeshuas efterföljare, är för många kristna i dag. Men budskapet är detsamma idag: om vi ​​överger våra andliga föräldrar, judarna, kommer vi inte att undkomma islams folkmord. Det är bäst att vi tar vårt ansvar nu att stå med Israel och be.


Högsta Domstolen i Israel

Slutligen vill vi ta upp ytterligare ett allvarligt böneämne. Vi har under många år hävdat att högsätet för de ogudaktiga krafterna i Israel finns i Israels högsta domstol. Högsta Domstolen har hamnat i händerna på domare ute på vänsterkanten med humanistiska åsikter. På grund av de internationella påtryckningarna och fördömandena av Israel, har detta många gånger orsakat stora problem. Högsta Domstolen har upphävt viktiga regeringsbeslut genom att förklara dem olagliga eller mot internationell rätt, vilket ibland bygger på vad som verkar vara deras partiska politiska, ateistiska åsikter.

I ett försök att få mer balans i denna situation, har ett lagförslag nyligen lagts fram i Knesset att kräva en utfrågning av kandidaterna inför en Knesset kommitté innan de kan väljas till Högsta Domstolen. Detta skulle förhindra att nya domare väljs uteslutande med hjälp av de redan befintliga medlemmarna i Högsta Domstolen. Det skulle vara ett system mer likt det som finns i till exempel USA.

Lagförslaget har dock skapat ett enormt rabalder i Israelisk vänstermedia om att det skulle innebära slutet för Israel som ett demokratiskt land. Även om den första utfrågningen av det nya lagförslaget antogs i Knesset, verkar premiärminister Netanyahu ha gett efter för trycket och har lovat att gå emot sin egen regering och stoppa lagförslaget. Vi ber er alla att be för denna situation. Högsta Domstolen i Israel måste ha gudfruktiga domare.


Project Gideon

Doron och Johanna Keidar reser i USA fram till slutet av januari för att informera om den nuvarande situationen i Israel och att samla stöd för Gideon projektet, se http://projectgideon.org. Vi ber er att be för detta viktiga uppdrag!

---------------------------
• Be att Israel vänder sig till Gud och söker honom!
"En kung segrar inte genom sin stora här, en hjälte räddas inte genom sin stora kraft.
Förgäves väntar han sig seger genom hästar, med all sin styrka räddar de inte.
Se, HERRENS ögon ser till dem som fruktar honom, till dem som väntar på hans nåd." (Ps 33:16-18)

• Be om mycket vishet för Benjamin Netanyahu och Ehud Barak att hantera den svåra situation som Israel står inför idag angående Iran!
"Lovat vare Guds namn från evighet till evighet. Ty vishet och makt tillhör honom.
Han låter tider och stunder skifta, han avsätter kungar och tillsätter kungar,
han ger de visa deras vishet och de förståndiga deras förstånd. Han uppenbarar det som är djupt och fördolt, han vet vad som finns i mörkret och hos honom bor ljuset." (Dan 2:20-22)

• Be att Israels regering kommer att ta ett beslut om Iran fria från fruktan och fria från påtryckningar från nationerna, inklusive USA!
"Frukta därför inte, du mask Jakob, ni Israels män. Jag hjälper dig, säger HERREN.
Israels Helige är din återlösare. Se, jag gör dig till en ny tröskvagn med skarpa taggar. Du skall tröska sönder berg och krossa dem till stoft och göra höjder lika agnar." (Jes 41:14-15).

• Be om skydd över Israel från missiler från Iran, Hizbollah och Hamas!
"Ingen är som Jesuruns Gud, han som far fram på himlen till din hjälp, på skyarna i sitt majestät. En tillflykt är han, urtidens Gud, och här nere råder hans eviga armar. Han skall jaga fienderna framför dig, och säga: Förgör dem! Så skall Israel bo i trygghet, Jakobs källa lämnas ifred i ett land med säd och vin, under en himmel som dryper av dagg. Salig är du, Israel. Vem är dig lik? Du är ett folk, som har sin räddning i HERREN. Han är din skyddande sköld, ditt ärorika svärd. Dina fiender skall visa dig underdånighet, och du skall gå fram över deras höjder." (5 Mos 33:26-29)

• Be att ledarna i armén kommer att vara starka!
"På den dagen skall jag låta Juda stamfurstar [militära ledare] bli som brinnande fyrfat bland ved och som flammande facklor bland halmkärvar, så att de förtär alla folk runt omkring, både åt höger och åt vänster. Men Jerusalem skall fortfarande trona på sin plats, där det nu ligger." (Sak 12:6)

• Be för en förståndig lösning angående Högsta Domstolens i Israel!
"Jag skall åter ge dig sådana domare som du hade först och sådana rådgivare som du hade i början. Därefter skall du kallas ’rättfärdighetens stad’, ’den trogna staden’." (Jes 1:26)

• Be om en mäktig skörd in i Guds rike från den muslimska världen!
"Ett skott av Isais rot, han som står upp för att regera över hedningarna, på honom skall hedningarna hoppas." (Rom 15:12)

• Vi ber er att be för Doron och Johanna Keidars turné i USA som informerar om Israels situation vid denna avgörande tidpunkt!
"Vem vet om du inte har nått kunglig värdighet just för en tid som denna?" (Est 4:14)

------------------------

• Välsigna Israel! Stöd TWIs arbete!

Kära israelvänner!

Vi har kommit i kontakt med en genialisk israelisk uppfinning som kan bli till stor välsignelse både för dig samt för Israel och TWIs arbete. Det handlar om en miljö-och hälsovänlig “tvättboll” som gör att du slipper alla tvätt- och sköljmedel. Vi och andra vänner har prövat tvättbollen och är överentusiastiska. Vi går aldrig tillbaka till att använda vanliga tvättmedel igen.

Läs igenom informationen här nedan. En boll räcker till 1.500 tvättar!! Det är flera års tvättar framöver utan varken tvätt- eller sköljmedel. Om du sätter in en gåva på 500 kr på TWIs bank- eller postgiro så skickar vi bollen till dig, direkt från Israel. Sprid gärna informationen till vänner och bekanta! Detta är en också en perfekt gåva så här vid Ljushögtiden och årets slut.


Israelisk uppfinning! Tvättbollen Lavlmatic

Sparar miljön!

Sparar Pengar!

Sparar hälsan!

Tvättar alla kläder
och tyger!

Tvättbollen är en nyhet bland ekologiska tvättmedel. Den är bra för hälsan eftersom den inte innehåller några skadliga syntetiska kemikalier, tillsatser eller fosfater. Man undviker därmed obehagliga allergiska reaktioner mot syntetiska tvättmedelsrester i kläderna. Den dödar bakterier och svampar och vårdar samtidigt naturen och människors hälsa.

Lavlmatic-tvättbollen är testad i nordiska klimat. Rengör kläder utan att använda blekmedel eller tvättmedel, fungerar även i kallt vatten. Tar bort fläckar och smuts som sitter djupt i tyget.

Tvättbollen är en israelisk uppfinning, men tillverkas idag i flera länder under olika namn. Tvättmedelstillverkare och butiker är givetvis negativa till en sådan här uppfinning och du hittar därför inte tvättbollarna i butiker där tvättmedel säljs.

En tvättboll: 500 kr inkl. frakt. Två och fler tvättbollar 450:- styck inkl. frakt.
Sätt in summan på Plusgiro: 30 86 38 - 6
TWI Skandinavien eller Bankgiro: 5608-6184 TWI Skandinavien. Ange “Tvättboll” på inbetalningen och skriv tydligt ditt namn och address!
Om du vill ha 50 eller fler tvättbollar, kontakta oss för kostnaden på israeloffice@thewatchman.org


Gud välsigne dig som väktare på Jerusalems murar!Lars och Harriet Enarson
I detta brev:

• En konfrontation med Iran är nära förestående
• Välsigna Israel! Stöd TWIs arbete!

Veckans skriftavsnitt:

26 Nov 2011:
"Toldot"
Toran: 1 Mos 25:19-28:9
profeterna: Malaki 1:1-2:7
Evangelierna: Lukas 3:1-18

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar