Sidor

torsdag 19 januari 2012

Replik på G. Olofsson i Dagen

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=294003
Från Mats Olofsson

                                                                  "Hackkycklingen"

Ännu ett år med Förintelsehot över Israel,
Gunnar Olofsson ondgör sig över Israel (Dagen 22 december). Andemeningen tycks vara: Om vi bara blev kvitt den judiska staten kommer allt att bli bra i Mellanöstern. Känns tonen igen? Han är representant för Palestinagrupperna i Sverige som rikligt finansieras av svenska skattebetalare. Pengarna används oblygt för att delegitimera och demonisera staten Israel och därmed det judiska folket. Ett snyggt användande av svenska biståndspengar.

Olofsson nämner inte med ett ord att Israel tog kontroll över den så kallade Västbanken i ett självförsvarskrig 1967. Jordanien hade då illegalt ockuperat området sedan anfallskriget mot Israel 1948. Att judarna lyckades, mot alla odds, försvara sig mot fem anfallande arabarméer gör Israel enligt Olofsson till förövare och skyldiga.
Västbanken är alltså, om man bortser från politisk propaganda och retorik, inte ockuperat. Det är omtvistade områden som skall lösas i förhandlingar. Men så länge Israel hotas av förintelse av sina grannar och terrororganisationer behöver Israel försvara sitt land.
Olofsson tar upp Betlehem under julen som exempel på hur elaka israelerna är. Men orsaken till vägspärrar och säkerhetslösningar är att rädda liv på civila judar som annars hade blivit offer för självmordsterrorister.

Det har inte alltid varit så i Betlehem. När jag första gången var i Israel 1982 var de allra flesta invånarna i Betlehem kristna araber. När Arafat lade sin terroriserande hand över området och den palestinska myndigheten, PA, tog över kontrollen över Betlehem sjönk deras andel från 80 till 25 procent av befolkningen. Orsaken är den systematiska förföljelse de kristna lider av under den muslimska överhögheten. De möts av intolerans och förföljelse i de PA-kontrollerade områdena.
Om Gunnar Olofsson verkligen brydde sig om de kristna i Mellanöstern borde han sätta press på PA/Fatah, diktatursystemen och terroristorganisationerna i Israels omgivning i stället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar