Sidor

måndag 6 juni 2011

Bilderna klarnar allt mer och solen går snart i molnFRÅN JERUSALEM POST


Vatikanen kräver en oberoende palestinsk stat "snart"
Genom JPOST.COM PERSONAL
06/03/2011 19:33


Påven Benedictus XVI möter PA president Abbas på Vatikanen, säger dess brådskande att palestinsk stat, Israel "leva i säkerhet, i fred med grannarna."
Talkbacks ( 34 )


Vatikanen på fredag ​​brådskande krävt en rättvis och varaktig fred mellan fred mellan Israel och palestinierna, som det sägs kan åstadkommas genom och oberoende palestinsk stat.

"Snart, den staten Israel den palestinska staten måste och leva i säkerhet, i fred med sina grannar och inom internationellt erkända gränser ", Vatikanen sade i ett uttalande efter ett möte mellan palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas och påven Benedictus XVI på Vatikanen.

Relaterat:
Påven Johannes Paulus saligförklarad före stor skara
Katolska reps. upprepa judar "utvalda folk" statusDen Heliga stolen la att en lösning på konflikten skall kunna garantera "respekt för rättigheterna för alla", kallar den nuvarande situationen "bekymrad".

Abbas, som var i Italien, utbytte gåvor med påven, med vilken han diskuterade också situationen för kristna i de palestinska områdena samt Mellanöstern.

Slutet av förra året, Vatikanen skyllde den flygningen av kristna från Mellanöstern om den israelisk-palestinska konflikten och säger att flykten skulle vara förödande för den Kristendomens födelseplats.

Några biskopar som ägde rum i ett särskilt möte skulden fanatisk islam för utvecklingen men andra anklagat Israel för att diskriminera arabiska kristna .

Mer om:

Påven Johannes Paulus II , påven Benedictus XVI , Israel , Mahmoud Abbas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter direkt till din e- Hämta Jerusalem Posts iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar