Sidor

fredag 30 september 2011

Giulio Meotti genom Ralph Haglund
http://intressant.se/massakern-av-israeliska-nybyggarungar-i71bb2i


Pogromen mot israeliska "Bosättarbarn"

Publicerad: Onsdag September 28, 2011 00:07

Titta för att se vad världens media publicerats om mordet på lilla Yonatan Palmer och hans far. Du kommer inte att hitta något.

Giulio Meotti
Författaren, en italiensk journalist med Il Foglio, skriver en krönika varje vecka för Arutz Sheva. Han är författare till boken "A New Shoah", som undersökt personliga berättelser av Israels terroroffer, utgiven av Encounter. Hans skrivande har dykt upp i publikationer som Wall Street Journal, Frontpage och kommentarer.

Mer från denna skribent

"Palestinierna dödar ett judiskt barn".

Nej, detta är inte rubriken som publiceras i de stora globala tidningarna om Asher och Yonatan Palmer, den israeliska fadern och barn som mördades i fredags nära Kiryat Arba av terrorister.

Vad publicerade tidningarna? Ingenting.

De senaste åren har vi sett massor av sackarinfilmer om judiska barn som dödades i koncentrationslägren i sina pyjamas, men samma allmänna opinion reagerar med likgiltighet och självbelåtenhet på bilderna av israeliska barn lemlästade av terrorister.

Massakern på israeliska barn påminner om kosackpogromer 1648-49 och avslöjar vilken typ av terrorism som Israel har haft i mer än ett halvt sekel. Den "nybyggarungar" har blivit osynliga liksom galileiska städer var under 70-talet, då Arafats terrorister mördade israeliska barn i Ma'alot, Kiryat Shmona och Avivim.

Ingen i väst idag känner till Fogels" berättelse från Itamar, då far, mor och tre barn slaktades under natten av araber.

Det våldsamma angreppet på israeliska "bosättarbarn" började 1988, när Tirza Porat dödades nära Elon Mores. Tirza var den första israeliska civila som dog i den första intifadan och hon var ett skolbarn.

Vem vet namnet på Shalhevet Pass? Hennes mamma Oriya körde sin barnvagn i Hebron, medan fadern Yitzhak, med hans långa skägg och kalott gick bredvid henne. Ett skott small och Oriya vände sig. Det fanns ett hål i Shalhevets huvud. En arabisk prickskytt hade skjutit från sitt fönster.

Vem vet namnet på Hila, Hadar, Roni och Merav Hatuel? Fyra små judiska barn slaktades med sin gravida mamma, Tali, på vägen till Gush Katif.

Vem vet namnen på de gravida kvinnor som bor i nybyggen och dödas av terrorister? Yael Shorek från Carmei Tzur var nio månader gravid. Avital Wolanski från Eli var sex månader gravid. Tehiya Bloomberg från Karnei Shomron var fem månader gravid.

Vem kommer ihåg namnet Keren Shatsky, en flicka som dödades i en pizzeria i Karnei Shomron?

Vem minns familjen Shabos från Itamar, där Rachel med tre av hennes barn, Avishai, Zvika och Neria, slaktades?

Vem vet att en tretton-årig pojke från Bat Ayin, Shlomo Nativ, dödades med en yxa?

Yehuda Shoham var bara fem månader gammal när han träffades i huvudet av en sten medan hans föräldrar var på väg hem till Shiloh. Yehuda höll fast vid livet i en vecka i respirator. Hans föräldrar gav honom ett andra namn, Chaim, "liv" och hoppades på ett mirakel som inte kom.

Danielle Shefi dödades i Adora, där terroristerna sköt henne medan hon lekte i hennes föräldrars sovrum tillsammans med sina två yngre bröder. Det var strax efter 9 AM, och många av Adoras familjer hade antingen gått till Shabbatböner, tillbringade tid med sina barn, eller sov sent. Ettt bedårande israeliskt barn hade slaktats i sin säng - hennes mamma såg på med skräck hur hennes dotters blod spills ut över täcket.

Shaked Avraham, en sju månader gammal flicka från Negohot dödades av en terrorist som hade trängt in i samhället medan invånarna firade Rosh Hashana, det judiska nyåret. Shaked hade just börjat gå.

I en värld mindre surrealistisk än den vi lever i hade akten att bryta sig in i ett judiskt hem och skjuta en bebis i huvudet, eller kasta sten på ett spädbarn, varit orsak till moralisk upprördhet.

Multiplicera denna handling tusen gånger och man skulle kunna tro att det skulle sätta igång en internationell politisk kalabalik.

Men i den värld vi lever i, har den nya pogromen mot israeliska barn blivit trendig och socialt acceptabel. För sjuttio år sedan hade tyskarna ett ord att säga för det: "Salongsfähig".

Den brända huden, de uppskurna halsarna och sönderslagna ansiktena av judarna och deras barn intresserar aldrig väst.......

Och detta gör att hundratals stater anser att palestina är en fredlig stat (FN:s krav) färdig att anslutas till FN?????
Läs vidare på http://israelisverige.info/?p=7398

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar