Sidor

söndag 18 september 2011

Kräver hundratals stater att Judéen/Samarien blir juderent? – önskemål från Abbas och Hitler.




Kräver hundratals stater att Judéen/Samarien blir juderent? – önskemål från Abbas och Hitler.

PLO: “Balfourdeklarationen, mandatet för Palestina, och allt som har baserats på dessa, anses ogiltigt”
Palestina – Kommer FN att stödja den etniska rensningen?
Abbas säger klart att han har strukit internationell lag eftersom han “tycker att det borde vara så”, kommer FN att acceptera detta utan vidare?
- David Singer måndag 5 September, 2011
Två av de många intressanta frågor inför FN i hanteringen av alla förslag om att söka erkännande av en palestinsk arabisk stat längs 1967 linjer – är:
Vem kommer att göra en sådan ansökan för de palestinska araberna?
Vilka villkor kommer FN att kräva för att säkerställa att upp till 500.000 judar som bor i Judéen/Samarien och i östra Jerusalem inte i slutändan kommer att möta godtycklig utvisning på grund av sitt beslut?
Palestinska myndighetens president [fram till januari 2009] och PLO:s ordförande – Mahmoud Abbas – har sagt att PLO – inte den palestinska myndigheten – kommer att göra framställningen till FN – från en presskonferens:
“Att gå till FN innebär inte slutet för PLO. Det är PLO som kommer att lämna in ansökan till FN om erkännande av en palestinsk stat. PLO förblir beskyddare av rättigheterna för palestinierna fram till upprättandet av en palestinsk stat och det fullständiga slutet på ockupationen. ” [Men vilka "palestinier"? Se slutet av denna artikeln.]
Hamas är inte medlem av PLO – men båda har svurit att eliminera staten Israel – det tidigare genom jihad, den senare genom att förvärva territorium i etapper som ett förspel till ett slutligt angrepp på den judiska staten.
PLO har gjort det mycket klart att det inte är berett att acceptera internationell rätt – öppet deklarerat i artikel 20 i dess stadga:
“Balfourdeklarationen, mandatet för Palestina, och allt som har baserats på detta, anses ogiltig.”
Kommer FN:s medlemmar att stödja ett sådant uppenbart och fortsatt åsidosättande av internationell rätt av PLO och misslyckande med att få PLO att ändra sin stadga?
PLO har även vägrat att erkänna bandet mellan det judiska folket med sina gamla bibliska och lagstadgade hemland genom att i artikel 20 i dess stadga skriva:
“Påståenden om historiska eller religiösa band av judar med Palestina är oförenliga med historiska fakta och sann uppfattning om vad som utgör en självständig stat. Judendomen är en religion, inte en oberoende nationalitet. Inte heller judar utgör en enda nation med en egen identitet, de är medborgare i de stater som de tillhör.
Kommer FN stödja PLOs tillvägagångssätt medan den uppvisar ett sådant ytterst påtagligt judehat?
Det “fullständiga slut på ockupationen” som avses i Abbas – även i samband med en tvåstatslösning – betyder den etniska rensningen av alla judar som bor i den nyligen erkända palestinska staten genom att deportera dem från deras hem där tiotusentals har levt i mer än trettio år.
Deras rätt att bo där har sanktionerats i internationell rätt genom artikel 6 i mandatet för Palestina och artikel 80 i Förenta Nationernas stadga.
Abbas: Om det finns en självständig palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad, kommer vi inte acceptera förekomsten av någon israel där. [Men vad ska Israel då göra med alla araber i Israel???]
Medlemsstater i FN kan inte stänga sina öron eller vinkla bort deras ögon från vad Abbas har gjort mycket tydligt:
“Vi har ärligt sagt, och kommer alltid att säga: Om det finns en självständig palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad, kommer vi inte att acceptera att där finns någon israel i den,”
Liksom Hitler – han är sanningsenlig. Kommer världen att lyssna och svara den här gången?
För att vara säker på att det inte är något missförstånd eller feltolkning upprepade Abbas sin trubbiga varning:
“Men när en palestinsk stat har upprättats, skulle den inte ha någon israelisk närvaro.”
Judarna utsattes för etnisk rensning från Västbanken och östra Jerusalem efter Jordans erövring av båda områdena 1948 – till deras återkomst efter sexdagarskriget 1967.
De förstörde synagogor, vanhelgade heliga platser och grävde upp judiska kyrkogårdar.
Abbas har gjort klart att han vill gå tillbaka till 1948 års position – genom att göra som jordanierna gjorde – att eliminera alla tecken på judiskt liv i östra Jerusalem och på Västbanken genom etnisk rensning och genom att förstöra synagogor, vanhelga heliga platser och gräva upp judiska kyrkogårdar .
Vid FN:s överläggningar om en palestinsk stat längs 1967 års stilleståndslinjer – de kan inte glömma vad som hände förra gången araberna ockuperade östra Jerusalem från 1948 till 1967:
“Efter det att de judiska kvarteren i Jerusalem intogs började förstörelse, vanhelgande och systematisk plundring av judiska platser och fortsatte. 57 urgamla synagogor (de äldsta daterade till 1300-talet) fick sina bibliotek och religiösa studielokaler genomsökta och 12 blev helt och medvetet förstörda. Det som stod kvar utplånades, eller används för inhysning av både människor och djur. Stadens främsta judiska helgedom, den Västra Muren, blev ett slumområde. Överklaganden gjordes till FN och det internationella samfundet för att förklara den gamla staden som “öppen stad” och stoppa denna förstörelse, men det fanns inget svar. Detta tillstånd fortsatte tills Jordanien förlorade kontrollen över Jerusalem i juni 1967.
På Oljeberget tog de jordanska araberna bort 38.000 gravstenar från den gamla kyrkogården och använde dem som gatstenar för vägar och som konstruktionsmaterial i jordanska arméns läger, inbegripet användning som latriner. När området återerövrades av Israel 1967 hittades gravar öppna med spridda ben. Delar av kyrkogården hade omvandlats till parkeringsplatser, en bensinstation och en asfalterad väg byggdes tvärs igenom det …
Hurva-synagogan, som tillskrivs Rabbi Moses Ben Nahman (Ramban) var den största synagogan i Jerusalem under 1400-1500-talet (och möjligen mycket tidigare), tills ottomanerna stängde den 1589 på grund av muslimsk uppvigling. Det brändes av araber 1721 (Hurva = förstörelse i hebreiska), men byggdes återigen upp av sionister för att bli den mest framstående synagogan i Jerusalems skyline. Av den anledningen, när den erövrades av den arabiska legionen under slaget om Gamla Jerusalem 1948, sprängde de den för att visa att de kontrollerade de judiska kvarteren. När judarna i de nya stadsdelarna av Jerusalem såg Hurva brinna, visste de att judiskt liv i de kvarteren hade slutat (igen). “
Hurvasynagogan har nu byggts om – och Israel kommer förvisso inte att låta den falla i arabiska händer, som skulle försöka förstöra den igen.
FN står inför ännu ett sanningens ögonblick – ska de avbryta de direkta förhandlingarna mellan partierna och försöka tvinga på området en lösning som inte godkänts av parterna i konflikten – senast inträffade det 1947.
Är FN berett att signalera sin beredvillighet att stödja utvisning av judar från sina nuvarande hem i Västbanken och östra Jerusalem i uppenbar strid mot beslut av Nationernas Förbund och Förenta Nationernas stadga?
De i FN som stöder ett sådant resultat skulle hänga sina huvuden i skam.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar