Sidor

tisdag 28 december 2010

Israel i Sverige


Abbas julbudskap, Nazi stil.
Abbas löften: Ingen plats för judar i en palestinsk stat
Genom Khaled Abu TOAMEH
25/12/2010
PA president säger att USA har misslyckats med att pressa Jerusalem, anklagar Israel för “bedrägeri” för att skylla PA för dödläge i samtalen.
Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas meddelade på lördagen att när en palestinsk stat har upprättats, får inga judar finnas där.
“Vi är uppriktiga med det, och kommer alltid att säga: Om det finns en självständig palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad, kommer vi inte att acceptera förekomsten av en jude i den,” sade Abbas till journalister i Ramallah.
Han kommenterade obekräftade rapporter om att den palestinska ledningen kunde komma att gå närvaro av IDF på Västbanken efter bildandet av en palestinsk stat.
“Vi är redo att ha fred på grundval av internationella legitimitet och den färdplan som vi har accepterat, liksom det arabiska fredsinitiativet,” Abbas sade. “Men när en palestinsk stat har upprättats, skulle det ha någon israelisk närvaro i det.” [Helt i gammal nazistil.]
PA presidenten kritiserade premiärminister Benjamin Netanyahu och anklagade honom för att placera hinder på vägen mot fred.
“Den som föredrar bosättningar över fred är ansvarig för hinder för fred, tillade han.
“Om han verkligen var intresserad av fred, skulle han åtminstone a föredragit fred framför bosättningar.”
Abbas anklagade den israeliska regeringen för “bedrägeri” med syfte att anklaga palestinierna för det nuvarande dödläget i fredsförhandlingarna. Han kritiserade också de amerikanska myndigheterna för att inte sätta press på Israel för att stoppa byggandet i bosättningarna och Östra Jerusalem.
“Den amerikanska administrationen har försökt att stoppa bosättningarna, men Netanyahu vägrade, sade han. “Vi vet att det finns en tydlig amerikansk ståndpunkt, men dessa dagar hör vi inte det längre. Vi hoppas att vi kommer att höra det i framtiden igen. “
Abbas sade att PA skriftligen har lämnat alla sina krav till USA om alla centrala frågor, men har fortfarande inte hört Israels svar.
“Alla slutliga-status frågor måste lösas i enlighet med internationella resolutioner, sade han. “Alla dessa frågor kommer att lösas vid förhandlingsbordet, och detta inkluderar frågan om flyktingar, som Israel försökte bli av med, men till ingen nytta.” [Oouppps, antagligen glömde han de judiska flyktingarna från arabländerna till Israel, fler än de arabiska flyktingarna han håller bakom taggtråd.]
På fredag kväll träffade Abbas i Betlehem medlemmar av den lilla kristna gemenskapen i Gaza som fick tillstånd från Israel att resa till Västbanken till jul.
Abbas uttryckte förhoppning om att hans Fatahrörelse och Hamas skulle kunna lösa sina meningsskiljaktigheter så att Gaza skulle vara en del av den framtida palestinska staten. Han uttryckte också hopp om att han skulle kunna resa till Gazaremsan inom en snar framtid.
Abbas hälsade Bolivia, Uruguay, Argentina, Brasilien och Ecuador, som har erkänt en palestinsk stat med 1967 års [icke existerande] gränser. Han sade att palestinierna nu hoppades att andra länder, särskilt EU, Ryssland, Kanada, USA och Japan, skulle följa efter och förklara deras erkännande av en [icke existerande] palestinsk stat.
“Hela världen är nu med oss,” Abbas sade. “Dessa länder har erkänt oss därför att de älskar fred och vill stödja fred.”
.

2 kommentarer:

  1. Med arabernas inställning är det väl tveksamt om det någonsin kan bli fred?

    SvaraRadera
  2. Nej det tror jag inte. Dom har aldrig velat ha fred, tyvärr.
    Vi får väl se vad som händer och ha ögonen på Jerusalem som det tecken staden är för allas vår framtid, eller vad tror du.

    SvaraRadera