Sidor

måndag 27 december 2010

Stora moskén blir framåt bas för den iranska revolutionära gardet


Stora moskén blir framåt bas för den iranska revolutionära gardet

Den föreslagna moské på Vibevej i Köpenhamn nordvästra kvarteret är direkt styrda och finansieras av Irans verkliga härskaren, Pasdaran

1. September Lars Hedegaard

Eftersom Köpenhamn Kommunfullmäktige beslutade att ge klartecken för byggandet av en gigantisk moské vid Vibevej 25-27 i Köpenhamn nordvästra kvarteret, inte hade gjort sin hemläxa. För Sappho rapport flera iranska källor, Föreningen Ahl al-Bait, som står bakom byggandet av Imam Ali-moskén, som finansieras och styrs från toppen plats i det iranska revolutionära gardet, som på persiska kallas Pasdaran. vilket är den islamiska republikens verkliga härskare.

Enligt direktören för London-baserade Centrum för arabiska och iranska studier, Ali Reza Nourizadeh, som innan han flydde från Iran var redaktör för en ledande tidning i Teheran, var Imam Ali Center befälhavare, Imam Mohammed Mehdi Khademi fram till 2004 assistent vid revolutionära gardet Institutionen för ideologin. Avdelningen specialiserat enligt Nourizadeh i propaganda för regimen och "hjärntvätt" av unga iranier både hemma och i världen.

Centrum i nordvästra distriktet är bara en av 68 liknande centra världen över. De förvaltas och finansieras direkt från Teheran. Enligt Nourizadeh hela verksamheten har en årlig budget på minst 1 miljard dollar.

Budget för $ 11.000.000

Nourizadeh säger att det danska centret under 2004 haft en budget på 6 miljoner dollar under 2009 har ökat till 11 miljoner. Det var ursprungligen en utlöpare av Europas största i Hamburg, som går tillbaka till tiden före Ayatollah Khomeinis revolution 1979. Det var under perioden 1961-1965 leddes av en av ayatolla Khomeinis främsta allierade, ayatolla Mohammad Hosseini Beheshti.

Alla imamer vid Imam Ali centra utses direkt av de styrande i Teheran.

Enligt en annan London-baserade iranska journalisten och bloggaren Potkin Azamehr, som också var tvungen att lämna sitt hemland strax efter den islamiska revolutionen 1979, om de opererar många av Imam Ali centra som det Hitler Jugend i Tredje riket. Detta innebär att deras jobb är att opfanatisere unga iranier och andra muslimer att spridningen av fascistisk ideologi, är den iranska diktaturen bygger på.

Och det har, enligt Azamehr gott om pengar för att vara revolutionära gardet bakom massivt förtryck av oppositionen efter det senaste bedrägeri valet i Iran, sitter på 70 procent. sin ekonomi. Den välbeväpnade Guard har sina egna starka institutioner, inklusive sin egen media, och finansierar sin verksamhet genom att inkludera narkotika och smuggling av alkohol, förutom det först rätt till alla lukrativa ekonomiska avtal i landet.

Nazisterna

"Nu presenterar de iranska ledarna själva som mycket religiösa. Men det är egentligen bara nazismen i ny skepnad. Artikel har inget att göra med tro eller religion. Dess verkliga syfte är brottslighet och råa förtryck av alla som hotade sina privilegier" säger Potkin Azamehr.

I detta sammanhang pekade han på att berätta att det tyska nazistiska organisationer var bland de första att gratulera president Ahmadinejad med sin så kallade "seger" i den nyligen hölls val.

Detta konstaterande motsvarar exakt Ali Reza Nourizadehs uppfattning. Han säger att Imam Ali centrum inbegripet fungerar genom att skicka unga iranier i väst för omskolning i Iran med syfte att förbereda dem "till den slutliga konfrontationen med väst."

Den danska Centret upptar enligt Nourizadehs information en framträdande plats i den iranska dominans strategi, eftersom de danska myndigheterna sedan 1980-talet inte visat det minsta intresse att övervaka eller kontrollera den iranska agenter. Danmark är med andra ord, en mycket bördig fältarbete för diktaturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar