Sidor

söndag 9 oktober 2011

Från Ralph Haglund
Familjen till arabiska mördare närvarande när mordoffrens by skördar.

Sammandrabbningar i Itamar: Fogels mördares anhöriga närvarande vid skörd
Nybyggare hävdar att familjemedlemmar till mördare ansvariga för massakern av Fogels familj skrek på dem och gjorde hotfulla gester. Itamars invånare inklusive Tamar Fogel protesterade vid skörden, som de anser visar “avskyvärt okänslighet”
[Som du minns, avlivade araber en hel familj, mor (på första bilden här), far och tre små barn, med knivhugg och 1/3 av palestinierna sympatetiserde med massakern. Det rapporterades knappast i svenska media.]
Yair Altman
Publicerad: 10.09.11, 12:49
Nybyggarna i Itamar var upprörda på söndagsmorgonen efter det att araber från grannbyn Awarta anlände till Itamar för att hjälpa till med den årliga olivskörden i byn som de tidigare brukade, mot betalning. Enligt nybyggarna fanns bland de araber som kom till Itamar familjemedlemmar till Amjad och Hakim Awad som brutalt knivhögg och mördade fem medlemmar av Fogels familj för sex månader sedan.
Nybyggarna hävdade att araberna skrek “Vi ska mörda er som vi gjorde med Fogel” och drog fingrarna över sina halsar, som visar slakt.
Liknande historier:
Mördaren av Fogels familj får 5 livstidsdomar
Palestinsk barnmördare: Stolt över vad jag gjorde
Itamarmassakern: Fogels familj slaktad medan de sov
Dussintals kvinnor och barn från Itamar protesterade mot deras närvaro, inklusive Tamar Fogel som förlorade sina föräldrar och tre syskon i den avskyvärda terrorattacken. Flera av nybyggarna kastade sten på araberna, varvid en blev lätt sårad. Säkerhetsstyrkor separerade de två sidorna.
Enligt Itamars nybyggare var mördaren, Hakim Awad (bilden), med under förra årets skörd, och samlade information inför massakern. “Detta är ett avskyvärt fall av okänslighet”, sade de, “Under tidigare år skördade yeshivastudenter oliver åt araberna och överförde dem till Awartas invånare gratis.
“Efter ingripande från vänsteraktivister tvingades vi att låta byborna att utföra sin egen skörd, men det är klart att med lite tanke och kreativitet kunde vi ha hittat en lösning.” Bosättarna hävdar att detta är en “absurd situation där mördarens familj skördar oliver meter från där han slaktade en hel familj.”
Chaim Fogel, far till den den mördade mannen Udi Fogel reagerade och sade om händelsen “tala om att ha mage att låta mördarens familj vara med i skörden precis bredvid där massakern skedde. Det är grov okänslighet.” Han påstår att “hittills har vi varit återhållsamma och har inte krävt att deras familjer ska vräkas eller skadas på något sätt även om detvar fullt berättigat. Vi lät det vila även om självklart många är ytterst upprörda.”
Araberna som anlände till området vid byn tillsammans med polisens Special Forces och gränsbevakningsväsendet hävdade att de inte var nära släktingar till mördare. “Det finns bönder från Awadfamiljen bland skördarna”, medgav Jamal Kavarik, en arab bosatt i Awarta”, men de var inte nära relaterade till mördarna. Awad-klanen i Awarta är stor.”
Han vittnade om det faktum att IDF kom till platsen tidigt på morgonen för att säkra skörden och förhindra bråk mellan araber och judiska nybyggare. “När vi anlände på fältet kom 15 nybyggare ner från Itamar och började kasta sten på bönderna. Jag ringde till samordningen och Liaison Administration och berättade för dem och IDF kom till platsen.”
Rationell outook
Settlers hävdar att händelsen är “en upprörande skandal som ropar till himlen”, sade Gershon Mesika, chef för Samariens regionala råd.
“För exakt ett år sedan, i möten med IDF och cheferna för den civila administrationen slog jag larm om hur terrorister skulle kunna använda olivskörden för att samla information inför terrorattacker.
“Trots alla varningar kom hundratals araber från Awarta till Itamar för skörd, inklusive mördaren Hakim Awad som samlade in information innan massakern. Jag skulle tro att det här året skulle ge en mer rationell syn på ämnet.”
Brigadgeneral (Res.) Rabbi Avichai Rontzki, chef för yeshivan i Itamar svarade också hårt på händelsen: “Sex månader efter mordet, med blodet fortfarande kokande och där byn ändå försöker ta hand om sina blödande sår, så är ankomsten av alla invånare i Awarta där mördarna av Fogelfamiljen och Shabos familj kom från, en upprörande hänsynslöshet.”......

Be the first to rate this | comment [?]
YOU MIGHT LIKE:
Turkiet gör sitt bästa att starta krig i Mellanöstern.
Blairs svägerska i full fart igen.
Ship to Gaza:s medhjälpare
Barnpsykologen har talat.
This

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar