Sidor

tisdag 25 oktober 2011

ha-Navi he-Hadash


ha-Navi he-Hadash

tisdagen den 25:e oktober 2011
Förra turkiska jordbävningen.
Vi läser i DN om "illa utrustade räddningsarbetare" som arbetar med den turkiska jordbävningen, efter det att turkarna har sagt nej tack till professionell hjälp från Israel, som hade räddat många liv. Tala om att ha näsan uppe i stratosfären.
De nu drabbade områdena befolkas i huvudsak av kurder, och det är ju ett bra sätt att bli av med än fler.......
Här lite detaljer från förra gången när Israel hjälpte turkarna efter en stor jordbävning. Läs gärna originalartikeln då där står mer än jag har översatt.

Israels stöd för turkiska jordbävningsoffer
Augusti 1999
IDF:s Räddningsmission
Omedelbart efter nyheten om jordbävningskatastrofen i Turkiet gjorde Israels regering förberedelser för att utöka katastrofbiståndet. Den 17 augusti flög Israels flygvapen dit det israeliska laget bestående av 250 personer, samt avancerad räddningsutrustning och räddningshundar. Den israeliska hjälpgruppen började nästan omedelbart att arbeta på flera platser i samarbete med den turkiska regeringen.
Den 18 augusti skickades extra IAF plan till Turkiet med personal och utrustning för ett fältsjukhus, som kommer att bestå av två sjukhusavdelningar för vuxna och barn, ett isoleringsrum, en operationssal, ett röntgenlaboratorium, två kliniker och medicinsk utrustning.
Det sök- och räddningsteam som IDFs Hemfrontcommando etablerade i sin nuvarande form år 1984, utför sök-och räddningsinsatser i Israel och utomlands, både rutinmässiga och nödsituationer.
(Jerusalem Post, augusti 25) - Biståndsinsatsen för Turkiet fortsatte på hög växel. En transport av mer än 50 ton förnödenheter är redan på väg till Istanbul från havet, och vissa leveranser har redan skickats via flygfrakt. En ännu större sändning, som anordnades av jordbruksdepartementet och frivilliga grupper, lämnar Ashdods hamn i morgon och ett annat fartyg på lördagskvällen.
Bland de objekt Israel skickar: hundratals tält, containrar och prefabricerade bostäder till hus. Hundratusentals turkar har blivit hemlösa av jordbävningen.
Satsningen fokuserar på upprättandet av et "Israel center" i Golcuk, där en marinbas blev allvarligt skadad, som kommer att innehålla bostäder, vårdcentraler, daghem, skolor och andra faciliteter.
Utrikesministeriet Ökar nödhjälp till Turkiet - Augusti 23, 1999
Finansminister Avraham Shohat instruerade igår tull och momsadministrationen att donera outtagna varor som har samlats in i lager till offren för jordbävningen i Turkiet. En preliminär undersökning har funnit en stor mängd kläder som kommer att skickas till Turkiet idag (tisdag), 24.8.99. Ytterligare sökningar kommer att genomföras för att hitta andra lämpliga varor som kan skickas.
(Meddelas av finansministeriets talesman, augusti 24, 1999)
Den israeliska allmänheten har lanserat en spontan kampanj för att hjälpa jordbävningsoffren i Turkiet, i en imponerande uppvisning av vänskap och goodwill. Under en enda dag stod tusentals israeler i kö för att donera 25 ton utrustning - filtar, kläder, mat och mer - som kommer att skickas till Turkiet. Donationer fortsätter att inkomma eftersom fler och fler uppsamlingsplatser öppnas runt om i landet. Volontärer deltar i sortering och packning av materialet för leverans. Den turkiska ambassadören i Israel tackade på uppdrag av det turkiska folket.
Stöd för turkiska jordbävningsoffer som lämnar idag
(Jerusalem Post, 23 augusti) - Ett skepp lastat med över 50 ton förnödenheter till offren för jordbävningen i Turkiet lämnar Ashdodhamnen idag på väg till Istanbul.
Luftbro för stöd till offren för jordbävningen i Turkiet (industri och handelsdepartementet) - 22 augusti 1999
IDF RäddningsMission: Senaste uppdateringen
IDF räddningsteam tillbaka från Turkiet
(Jerusalem Post, augusti 25) - The Home Front Commands räddningsteam kom hem igår efter en vecka i Turkiet under vilken de räddade 12 överlevande från jordbävningen och fann 146 kroppar.
IDF fältsjukhus i Turkiet - Uppdatering 24 augusti
Pojke, 3, räddad av IDF i Turkiet
(Jerusalem Post, augusti 24) - IDF Home Front Commands räddningsteam återvänder idag efter att ha räddat liv och trotsat oddsen nästan dagligen genom att plocka överlevande ur rasmassorna i Turkiet.
Israels räddare kommer inte att resa hem ännu, Gruppen har räddat nio liv och funnit 132 kroppar i spillror
(Ha'aretz, augusti 23) - israeliskt räddningsteam kommer att fortsätta arbeta i den turkiska städerna Cinarcik och Gulacuk trots den turkiska regeringens uttalande igår att det inte finns några chanser att hitta fler överlevande i jordbävningen spillrorna.
Nio-årig israelisk flicka räddades efter 98 timmar i spillror efter jordbävningen
(Jerusalem Post, augusti 22) - trotsar alla odds, den israeliska räddningstjänsten laget i Cinarcik räddade tidigt igår nio-åriga Shiran Franco, som hade begravts under sju våningar i spillror i över 98 timmar. Shirans tvillingbror Arieh, som sov i samma rum som hon var när jordbävningen drabbade Turkiet tisdag morgon, hittades död.
Dödssiffran efter jordbävningen kan nå 40 tusen
(Jerusalem Post, augusti 22) - Den officiella dödssiffran från förra tisdagens jordbävning i Turkiet ökade med över 12.000 i går, och myndigheterna har den svåra uppgiften att finna skydd åt hundratusentals människor som blivit hemlösa av katastrofen.
Trots hopp om att finna överlevande bleknade fortsatte IDF räddningsteamet att gräva i rasmassorna.
Från och med i natt hade IDF:s räddningspersonal lyckats dra ut nio överlevande ur rasmassorna sedan de kom. IDF:s fältsjukhus har haft en stadig ström av ärenden, med 150 patienter som behandlas i natt. IDF läkare har hittills utfört nio operationer och levererade tre barn. Förstörelsen i området där IDF upprättat ett fältsjukhus var omfattande.
Samtalet om vänskap
(Jerusalem Post, augusti 20) - Tre dagar efter den mest förödande jordbävningen i moderna Turkiets historia är det fortfarande inte möjligt att nå många av dess offer, fortfarande begravda under rasmassorna av tusentals kollapsade byggnader. Sådana tragedier producerar många historier om hjältemod och inspirerar ovanliga handlingar av generositet. Bland dessa handlingar av storsinthet bör den imponerande storleken på den israeliska hjälpinsatserna vara en källa till stolthet och ett mått på graden av de israelisk-turkiska relationerna.

Turkiet ......


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tvaveckors-baby-raddad-efter-skalvet_6575767.svd

Be the first to rate this [?]
You might like:
ha-Navi he-Hadash: Minns barnamördaren Kuntar? Israels regering vill upprepa.
ha-Navi he-Hadash: Egyptier hjälpte terroristerna.
Privat terroristvarningssystem sätts upp i Jerusalem.
ha-Navi he-Hadash: Tjejer i krig
Upplagd av haNavi heHadash kl. 19:33
Skicka med e-post
BlogThis!
Dela på Twitter
Dela på Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar