Sidor

lördag 15 oktober 2011

Israel i Sverige
Obama och Ban desperata för samma sak: ge araberna HELA det gamla Jerusalem?
Det spelar ju ingen som helst roll att det enbart är deras egna drömvärld de framför. Det gamla Jerusalem innanför murarna, det enda Jerusalem som fanns fram till för ca 150 år sedan, det Jerusalem där nästan alla heliga platser finns för tre religioner – som Jordanien helt illegalt anföll och ockuperade, med engelsk hjälp, 1948-67 och dödade eller deporterade alla de judar som var en majoritet där fram tills då. Där de jordanska araberna förstörde bortåt 60 synagogor, gjorde pissoarer eller åsnestall av många, där de rev upp kanske 30000 judiska gravstenar för att använda till vägbeläggning och annat. Denna förstörelse anser Obama och Ban nu plötsligt ger araberna rättighet till den delen av judarnas huvudstad, som alltså omfattar hela gamla Jerusalem!
Dessa tjafsiga mäns tyckanden har självklart inget att göra med varken internationell lag eller Osloavtalet mellan Israel och palestinierna. Internationell lag – som varit giltig i 90 år säger kristallklart:
Artikel 6.
Administrationen av Palestina, samtidigt som rättigheter och ställningen för andra delar av befolkningen inte äventyras, skall underlätta judisk invandring under lämpliga förhållanden och skall uppmuntra, i samarbete med det judiska organ som avses i artikel 4, tät bosättning av judar på marken, inklusive statlig mark och obrukbar mark som inte krävs för allmänna ändamål.
Att det är det gamla Jerusalem som är det viktiga – det har det varit ett par tusen år och fram till nu: [videolänk]

Hela Jerusalem, det som inte alla erkänner att det ligger i Israel, ligger i area C enligt Osloavtalet, d.v.s. fullt kontrollerat av Israel framtill förhandlad fred, liksom area A och B kontrolleras av PA, palestinierna, som har byggboom där utan att fru Clinton eller Ban kommer vrålande. Angående byggande finns där ingen skillnad mellan A-B och C förstås.
Att Jordanien hade laglig rätt till hela gamla Jerusalem 1948-67 ansågs lagligt av – Pakistan. Inget annat land ansåg det, inte ens något arabland! Inte ens Sverige, även om de nu önskar att de hade gjort det, men då tänkte de fortfarande normalt, utan en israelhatande utrikesminister.
Bara för att Jordanien en gång brutalt och illegalt ockuperade gamla Jerusalem innebär knappast att palestinierna nu plötsligt skulle ha rätt till det Men Obama och Ban har fått för sej det – har de sett för många palestinska hatfilmer?

I samma period som senator Obama var i Israel, du minns när han pillade in en helig lapp i en springa på Västra Muren, som hans spökskrivare hade skrivit, passade han också på att meddela Abbas – enligt en libanesisk rapport – att han lovade fixa hela gamla Jerusalem åt honom om han blev president. Du kan läsa vidare på denna länken. Och nu kör alltså Ban med samma fantasier. Månde de ha sett samma propagandafilmer och glömt läsa historieböckerna? Obama är den mest FN-vänliga amerikanska presidenten på mycket länge om någonsin. Han vågar ju inte ta några beslut själv.

Ban och Obama går emot en internationell lag, de går emot ett förhandlingsresultat mellan Rabin och Arafat, som är underskrivet av Arafat och bevittnat av Bill Clinton, EU och ett antal länder, de går emot FN:s delningsplan från 1947 som sa att Jerusalem skulle vara internationellt område – vilket accepterades av judarna fram till Jordaniens attack, ledd av engelsmannen Glubb Pascha. Samtidigt ockuperades Judéen/Samarien illegalt av Jordanien – och i detta fall var det av alla jordens länder endast två som godkände det, Pakistan och England,det såta paret.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar