Sidor

fredag 2 december 2011

http://israelisverige.info/?p=10118TACK Ralph!!

Diakonias skötebarn B’tselem och terroristorganisationen Al-Haq delar pris i Köpenhamn.
http://www.commentarymagazine.com/2011/11/28/btselem-award-al-haq/#more-775642
B’Tselem delar pris med terrororganisation
Noah Pollak | @ NoahPollak
2011/11/28 – 09:20
Om det någonsin var ett ögonblick som fångade den moraliska rötan i kärnan hos samhället runt de “mänskliga rättigheterna”, så platsar denna nya utveckling: den danska PL Foundation har tilldelat sitt årliga pris för “mänskliga rättigheter” gemensamt till den israeliska gruppen B’Tselem (där en av huvuddonatorerna är DU via Diakonia!) och den palestinska terrorgruppen Al Haq (som också får stora bidrag från Bildt – Diakonia gav dem 2009 $120.490 för att sprida antisemitisk propaganda och stämma Israel i alla tänkbara domstolar).
Priset kommer att presenteras i Köpenhamn ett par dagar från nu, men bara Jessica Montell, chef för B’Tselem, kommer att vara till hands för att ta emot det. Chefen för Al Haq, Shawan Jabarin, kan inte flyga till Europa, eller i praktiken någonstans – eftersom han är avstängd från resor av både Israel och Jordanien på grund av hans stora engagemang i Folkfronten för Palestinas befrielse, en ökänd palestinsk terroristgrupp .
Anmärkningsvärt kommer Montell att ta emot priset, och är så stolt att hon delar ett pris med en terrorist att B’Tselem skickade ut ett pressmeddelande om det.
Al Haq för sin del, låtsas knappt vara intresserad av mänskliga rättigheter. De framför falska anklagelser om krigsförbrytelser mot den judiska staten, främjar den värsta typen av anti-israelisk (och antisemitisk) aktivism, som Russell Tribunal och Durban-konferensen, är djupt involverad i BDS och lawfare-rörelser (där man stämmer israeliska militärer utomlands för att de försvarar sin stat), och söker åtal mot israeliska tjänstemän i europeiska domstolar – mål, förstås, som ofta delas av Montell och B’Tselem.
Viljan hos Montell att dela ett pris med en terrorist är bara ett litet fönster in i den perversa världen omkring “mänskliga rättigheter” i Israel. Dessa palestinska grupper specialiserar sig inte på att främja fred och tolerans, utan att attackera legitimiteten hos sionismen och grumla bilden av Israel i världen. Kraftigt förälskad i internationella åtal för israeler, kan jag inte minnas ett enda fall där någon av grupperna rekommenderar samma behandling för en palestinsk terrorist. Talande, tar ingen av dem har en framträdande ställning mot palestinsk terrorism och inte heller försvarar de mänskliga rättigheter för israeler – rätten att inte bli offer för attackerna – och i fallet med Al Haq stöder de direkt terrorism som legitimt “motstånd”.
Och de får sällskap, tyvärr, av grupper som B’Tselem, som kallar sig israeliska, menhar svårt att hitta någon verklig israel som är villiga att stödja dem. De får sin inkomst av donationer från utländska regeringar och stiftelser. Det är ett lönsamt arrangemang för alla inblandade: européerna få ett israeliskt fikonlöv för att täcka främjandet av en anti-israelisk agenda (du har sett hur ofta Diakonia refererar till “israeler” och menar gäng som B’tselem som lever på att hata Israel) och radikaler som Montell som njuter en framträdande plats som de aldrig skulle uppnå utan sina karriärer garanterade av utländska donatorer.
Det är detta förhållande som Knesset försökte börja ta itu med genom den nyligen föreslagna NGO lagstiftningen. Ingen annan demokrati skulle tolerera ett blomstrande utländskt finansierat politiskt krig mot sin legitimitet inom sina egna gränser, och medan de nya lagarna har sina brister – och vissa inte förtjänar passage i sin nuvarande form – är skälen till att de har föreslagits legitima och seriösa. Washington Posts redaktionella sida, normalt en nykter källa för kommentarer om Israel, skrev emot dessa anti-NGO-lagar förra veckan, särskilt med hänvisning till B’Tselem som ett exempel på en utländskt finansierad grupp som bara har Israels bästa för ögonen. Ledarskribenterna skulle göra klokt i att ägna större uppmärksamhet åt vad som verkligen händer. Något har gått fruktansvärt fel när chefen för en organisation för mänskliga rättigheter är stolt över att dela ett pris med en ledare av en terroristgrupp........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar