Sidor

lördag 10 december 2011

När uppfanns palestinierna?



från Israel i Sverige

När uppfanns palestinierna?
Om du menar dagens mening på “palestinier” (som inte går att uttala på arabiska eftersom där inte finns något p) så uppfanns det av Arafat efter kriget 1967 av politiska skäl. Om judarna i Israel har en halv miljard araber som fiender, eller ett par miljoner “palestinier” smakar det väldigt olika och om palestinierna kan man ju då tycka synd om pga deras fåtal.
En välkänd artikel “What is a Palestinian” finns översatt till svenska på blogen MXp.
Gingrich har inte kommit på något, om “palestinierna” som TT insisterar eftersom de vägrar undersöka fakta eller medvetet vill förfalska dem.
Dagens “palestinier” finns till samma grad som dagens Märstabor. De har absolut ingen historia som en separat grupp, jämfört med kurderna som varit en separat grupp i tusentals år. Minns den palestinska ledaren Mohsen och hans kända uttalande till en Holländsk tidning:
Det palestinska folket existerar inte. Skapandet av en palestinsk stat är bara ett medel för att fortsätta vår kamp mot staten Israel för vår arabiska enighet. I verkligheten finns det idag ingen skillnad mellan jordanier, palestinier, syrier och libaneser. Endast för politiska och taktiska skäl talar vi idag om existensen av ett palestinskt folk, eftersom arabiska nationella intressen kräver att vi låtsas att det finns ett tydligt palestinskt folk att motsätta sig sionismen.
Av taktiska skäl kan Jordanien, som är en suverän stat med definierade gränser, inte höja anspråk på Haifa och Jaffa, medan som en palestinier kan jag utan tvekan kräva Haifa, Jaffa, Beer-Sheva och Jerusalem. Men det ögonblick vi återtar vår rätt till hela Palestina kommer vi inte att vänta ens en minut på att förena Palestina och Jordanien.
Jag har skrivit flera artiklar om det faktum att muslimerna i det palestinska mandatet började marschera in i slutet av 1800-talet, innan var de flesta icke-judar kristna araber – som assyrierna i Irak och kopterna i Egypten som fanns där när muslimerna började välla in, som de gör till Sverige nu.
Här en översatt artikel som berättar om tiden när de muslimska araberna började komma till det blivande Israel helt enkelt för att judarna skapade fler arbetstillfällen, bättre skolor, sjukvård, löner….. Den nämner specifikt en reseberättelse från 1695 som jag skrev mer om här inklusive länk till det latinska originalet.
Araberna själva erkänner förstås inte “palestinierna”.
Mer om hur judarnas ekonomi lockade araberna på denna länk.
TT:s artiklar om Gingrichs uttalanden är alltså ren fånig okunnighet, som de borde skämmas för – och som helt går emot Pressens Etiska Regler om att kontrollera sina uppgifter, vilket de alls inte gjort. Men det är väl en del deras sensationsrapporterade journalistern inte får lön för.
Att han påvisade vad Obama och Bildt har för substans i hjärnkontoret i stället för hjärnceller, ses klart om man har den minsta aning om historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar