Sidor

lördag 17 december 2011

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/150757#.TuxYU7KOC5U

Exponera: Vatikanen Vill lägga vantarna på Jerusalem
Vatikanen har nu upprepade krav på kontroll av religiösa platser i Jerusalem. Jordaniens ockupation 1948-1967 brydde sig inte om dem.
Av Giulio Meotti, Italien
Första Publicera: 2011/12/15, 04:14


Vatikanstaten - Jerusalem
Israel Radio Foto
"Fredsförhandlingarna i Mellanöstern måste ta itu med frågan om status för de heliga platserna i Jerusalem", kardinal Jean-Louis Tauran, chef för Vatikanens råd för interreligiös dialog, förklarade flera dagar sedan i Rom.
Vatikanens förre utrikesminister ombedd att placera några israeliska heliga platser i Vatikanens myndighet, anspelar på nattvardssalen på berget Sion och Getsemane trädgård vid foten av Oljeberget i Jerusalem.

Den första fabriksområdet finns också vad som kallas kung Davids grav.

"Det kommer inte att bli fred om frågan om de heliga platserna inte lösts", sade Tauran. "Den del av Jerusalem innanför murarna - med de heliga platserna för de tre religionerna - är mänsklighetens arv. Den heliga och unika karaktär av området måste säkerställas och det kan bara ske med en speciell, internationellt garanterad stadga. "

Den israeliska regeringen och Vatikanen är låsta i diskussioner över statusen på religiösa platser. Vatikanen tjänstemän är nu upprepar sitt krav på kontroll över de religiösa platserna i gamla och heliga staden grundades av kung David som huvudstad i det forntida Israel och nu huvudstad i återupprättas judiska staten.

Danny Ayalon, Israels vice utrikesminister förklarade att Israel kan överväga att ge Vatikanen "en större roll" i driften av webbplatser. Under de senaste veckorna, ökade den romersk-katolska kyrkans myndigheterna med sina politiska initiativ för katolska kontroll över en del platser i Jerusalem.

Vatikanens förre arcibishop i Jerusalem, Michel Sabbah, främjas bara en vädjan till Europeiska unionen och USA för att "stoppa Hebraization av Jerusalem".

Två veckor sedan Msgr. David-Maria Jaeger, som nyligen utnämndes av påven Benedictus XVI till Vatikanens högsta domstol, talade i Washington om en aktuell USA: s högsta domstol om huruvida en amerikansk pojke född i Jerusalem bör lägga till Israel efter namnet på den historiska staden på sin amerikanska pass. Jaeger sade att frågan om Jerusalem är inte "om det är Israels huvudstad, är det en fråga om huruvida det är en del av ett nationellt territorium".

Några dagar tidigare gav det latinska patriarken av Jerusalem, Fouad Twal, ett tal för att hälsa biskoparna i Europa och Nordamerika under deras årliga pilgrimsfärden i Israel, där Twal fördömde "den israeliska högern invadera mer och mer av Jerusalem och försöka omvandla den till en enda hebreisk-judisk stad, exklusive andra trosinriktningar. "

Claudette Habesch, Caritas general-sekreterare i Jerusalem, ett Vatikanen icke-statlig organisation som fungerar i sociala aktiviteter, precis släppt en intervju till Zenit nyhetsbyrån, som han "kristnade" den palestinska intifadan mot "det vi kallar Checkpoint av förödmjukelse".

I september var patriarken av Jerusalem Twal i Vita huset för ett möte med den amerikanska administrationen samt att stödja PA statehooden erbjudits vid FN. Twal upprepade Benedictus XVI: s tal den 13 maj 2009 i Aida flyktingläger i Betlehem, en av de mest politiska tal som någonsin har meddelats av Ratzinger under hans pontifikat. Det fick framför mest vältaliga symbol för konflikten: den säkerhet muren mellan Israel och PA-områdena.

Den dagen påven talade uttryckligen om en "självständig palestinsk stat".

Operan Romana Pellegrinaggi, Vatikanens mäktiga organ för hela världen pilgrimsfärder, organiserad bara en "maraton för fred" i Jerusalem för att protestera mot säkerhetsstängslet nära Betlehem och stödja "palestinska politiska rättigheter". Marschen började på Oljeberget, "där den sista måltiden ägde rum".

Den 1 december, träffade flera kristna och muslimska dignitärer i Beit Sahour för en konferens om "Hur man lever tillsammans i en framtida palestinsk stat?". Patriark emeritus av Jerusalem Michel Sabbah och Sheikh Muhammad Ahmad Hussein, stormuftin av Jerusalem, deltog också i evenemang som anordnas av Al-Liqa, ett Vatikanen ekumeniskt center baserat i Betlehem.

Sabbah sade att "vända sig till FN för en palestinsk stat är ett steg mot fred". Förra sommaren tog latinska patriarken Twal delta i ett möte i London med anglikansk ärkebiskop Rowan Williams av Canterbury, där Vatikanen sändebud fördömde "mer än 550,000 israeler lever i östra Jerusalem och på Västbanken" och "demografi i Jerusalem förändras snabbt med det heliga rummet hotas ".

År 2006, då Israels premiärminister Ehud Olmert och utrikesminister Tzipi Livni, som förhandlats fram för att ge bort "den heliga bassängen" till Vatikanen.

Vid den tiden, president Moshe Katzav inför ökande tryck från allmänheten, var tvungen att neka några planer på att underteckna bort kung Davids komplex i Jerusalem.

Det förefaller nu att detta alternativ har återigen dykt upp. En viktig röst för Vatikanens planen är Hanna Siniora, den äldre statsman palestinsk "fred" aktivister, vars kontor ligger i Vatikanens Tantur institut för ekumeniska studier i Jerusalem.

Den plats som kallas Kung Davids grav är den stora målet i Vatikanen plan. Det är ett komplex av byggnader av ca 100.000 kvadratmeter, där David och Salomo, och kungar i Judéen, sägs vara begravd, men detta ifrågasätts av historiker.

Det övre rummet, eller nattvardssalen som det kallas, ligger på andra våningen i Crusader-eran byggnad. Under sitt besök i Israel 2000 höll påven Johannes Paulus II Mass där. Den romersk-katolska kyrkan har kämpat för mer än 450 år att vinna tillbaka kontrollen över helgedomen, som beslagtogs från Franciscan munkar under det ottomanska imperiets styre omkring 1551.

Byggnaden beviljades diasporan Yeshiva över 40 år sedan, och yeshiva huvuden befarar att Vatikanen vill göra det till en vallfärdsort för hundratusentals katoliker och hålla gudstjänster där.

Vatikanen vill Israel att avstå suveräniteten vid Västra muren och Tempelberget. Den Heliga Stolen använder uttrycket "Holy Basin", som hänvisar till det område av Tempelberget, Oljeberget, Sions berg och en mängd kristna heliga platser som administrationen av USA: s förre president Bill Clinton började rekommendera ges under en "särskild ordning".

Obama uppmanas också att lösa de två svåraste frågorna i konflikten genom att dela Jerusalem och lösa arabiska flyktingarna i arabländerna eller en framtida palestinsk stat, men inte i Israel. Enligt Obama skulle den gamla staden i Jerusalem utses en "internationell zon".

Israels president Shimon Peres, som inte har någon auktoritet, kom också överens om att lämna över till Vatikanen suveränitet de heliga platserna.

Alla Vatikanen hävdar att en plats vid förhandlingsbordet undergrävs av medverkan i Vatikanen mellan 1948 och 1967. Under den jordanska ockupationen var judendomens heligaste platser skändats och judar förbjöds att besöka dessa helgedomar. Jordanierna byggde ett hotell och en väg genom den judiska begravningsplatsen på Oljeberget och de använde den trasiga gravstenar att bygga latriner i byggandet av Intercontintental Hotel, som sannolikt vilar på begravningsplatser.

Som sin praxis under Förintelsen under Pius XII, vände Vatikanen då dövörat till dessa grova kränkningar av de judiska mänskliga rättigheter.

Om Israel skulle avstå judisk suveränitet på de heliga platserna, skulle det betyda att återvända till en tid då Jerusalem var åtskilda av en sju kilometer lång mur, taggtråd, minfält och bunkrar. En turist som besöker den heliga staden skulle ha hittat varningsskyltar "Danger - Frontier framåt!", "Prickskyttar närheten" och "shetah hahefker", vilket på hebreiska betyder: Inga-Mans Land.

Det skulle vara Sarajevo, inte den heliga staden Jerusalem.

Författaren, en italiensk journalist med Il Foglio, skriver varje vecka kolumn för Arutz Sheva. Han är författare till boken "A New Shoah", som undersökt personliga berättelser av Israels terror offer, utgiven av Encounter. Hans skrivande har dykt upp i publikationer, till exempel Wall Street Journal, Ynet, Frontpage och kommentarer.


Taggar: Vatikanen , Västra muren , Mount Zion


Mer om detta ämne
Ny teori om när västra muren byggdes
Video: rabbiner, Studenter Dance efter "Siyum" av hela Gemara
PA TV: Regn i Jerusalem Rengör den från "Orent judar '
Ukrainas utrikesminister Besök Västra muren
Texan Harley Davidson Bikers vid Västra muren
Att bli israeler nära den heligaste platsen på jorden
Bro för judar att Tempelberget kan försvinna
Västra muren i gryningen Hoshana Raba: video och foton
Tusentals Svar "amen" i Priestly Blessing i Jerusalem
Gratis Sukkot Konsert på Mt. Sion med Aharit Hayamim Hai

96
kommentar
Skicka till en vän
skriv ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar